Mellan konserter och vackra blommor

Bråda tider
Det är bråda tider för Sveriges alla körer just nu. Inte minst för Bohusläns Kammarkör. Vi har avverkat en av de tre advents-, lucia- och julkonserterna för året och förberedelser för de övriga två pågår för fullt hemma hos var och en korist. En av körens altar har bjudit in till extrarep på onsdag för att tillsammans med de andra en gång för alla sluta snubbla på texten till Here Comes Santa Claus. Själv sitter jag som bäst och pusslar ihop en bra låtordning för konserten i Uddevalla nästa lördag.



Det är advent! Igen!
Förra söndagens konsert finns fortfarande kvar i minnet, både i form av klingande minne och i form av de majestätiska blommorna vi fick av kören efter konserten. Det var en advents- och julkonsert med många fina höjdpunkter som i sin helhet kommer att repriseras i Tossene kyrka den 12 december kl 18.



Lucia på Bohusläns Museum
Konserten som går av stapeln dagen innan i Konsthallen på Bohusläns Museum har en annan inriktning och karaktär. Framförallt är det mer fokus på Lucia och julen som kulturellt fenomen. Vi klär oss i andra kläder och sjunger delvis annan repertoar. Detta är en riktig familjekonsert som verkligen passar alla åldrar! Vi har lagt konserten kl 14 så att alla ska kunna vara med!



Organiskt instrument
Då är det dags för mig att återgå till låtordningspusslet. Det gäller att få en låtordning som känns naturlig, där den ena sången leder till den andra. Ibland vill man ha ett tvärt kast för att få en liten omstart i lyssnarhjärnan och så behöver sångerna ligga i en sådan ordning att våra organiska instrument orkar med hela konserten. Som pianist, cellist eller annan instrumentalist kan man spela mycket och länge men som sångare har man ett instrument som inte är gjort för att ljuda alls lika mycket per dag. Det gäller att vara klok som sångare och det finns många hänsyn att ta vid tillverkningen av ett vokalt program. Än så länge vet jag hur konserten börjar, det är ganska givet med tanke på att konserten heter Lucia, hur den fortsätter sedan får den som kommer se! Välkommen att fira lucia med oss! 

Hälsningar,
Carolina Friberg
Sopran, Konstnärlig ledare och sångpedagog för Bohusläns Kammarkör

Kommentarer
Postat av: Carolina Friberg - Konstnärlig ledare BKK

Jag vill naturligtvis med bilden på blommorna tacka kören hjärtligt för blommorna! De livar upp vår lägenhet och skapar julstämning här! = )

2010-12-03 @ 17:38:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0