Luciakonsert 2010-12-11

Under nästan två veckor sedan adventskonserten i Kville har Sweelincks ”Hodie Christus natus est” ekat i huvudet. Brottningsmatcherna vi haft med alla taktartsskiften på stämrepen lokalt (hade ni varit ett par flugor på väggen där hade ni fått er ett par goda gapskratt!) inför första advent har sakteliga givit efter och nu känns det som att de sitter hyfsat väl för att kunna sjunga inför publik. ”Hodie..” skall vi dock inte sjunga idag.

 

Lördag förmiddag skall vi samla ihop kören på Bohusläns museum och förbereda oss inför konserten kl 1400. Närmast boende kommer ofta sist, tänkte jag när jag sprang hemifrån fem minuter innan vi skulle mötas.

 

Som nykomling i kören är det en del musik jag inte sjungit tidigare, men med goda stämkamrater och ett litet ”råpluggande” med maestro efter en god lunch på museirestaurangen löser vi de sista tveksamheterna. Äntligen börjar konsertnerven kännas i maggropen.

 

Helvita, som lucior, är vi allihop när vi tågar in i museets konsthall till Joakims altsax och Agnestigs ”Så mörk är natten”. Vi börjar med ”Sankta Lucia”, förstås och hallen fylls av körsång, solosång, tenorsaxsolo (man får ståpäls, som någon mas uttryckte sig) och allsång. Plötsligt sjunger vi på sista versen och allt är över för den här gången. Rösten höll hela vägen fram och själv hade jag hade riktigt roligt från början till slut.

 

Titta på dirigenten!

50% dirigentkoll kanske kan förbättras litet.  Foto: Anders Gleby

50% dirigentkoll kanske kan förbättras litet. Foto: Anders Gleby

 

Jodå, det är kul att sjunga!

Foto: Anders Gleby

Foto: Anders Gleby

 

Så här skall det låta!

Foto: Anders Gleby

 

Så här kan det minsann också låta!

Foto: Anders Gleby

Foto: Anders Gleby

 

Tenor och Bas.

Foto: Anders Gleby

Nog har han anledning att se nöjd ut! Foto: Anders Gleby

 

Nu är det dags att ladda om inför advents- och julkonserten i morgon i Tossene.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för de fina orden och för alla fina toner och för de fina bilderna! Det var verkligen en fin stund vi hade på muséet!

2010-12-15 @ 23:39:24
Postat av: Joakim Nilsson

Fint skrivet, Lars, och tack för "god kamp" på årets advents & julkonserter... det gjorde vi bra! Charlie Norman lär en gång ha sagt att: "en bra orkester kännetecknas av att alla slutar spela samtidigt"... antar att det i så fall gäller för kammarkörer också! :) Vi får hjälpas åt att damma av denna bloggen, så att det kommer upp lite nya inlägg emellanåt.

2010-12-17 @ 15:30:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0