Ryskt körrep i Kville

Körrep i Kville 17 februari 2007:

169226-87
Bäckenrullning. Det gäller att mjuka upp bäckenet men också att sträcka ut ryggraden.

Så var det dags igen att ta itu med kroppen, rösten och musiken. Vi började som vanligt med en rejäl uppmjukning och utstretchning av bäcken, rygg, nacke, käke och stämband.

169226-84169226-80
Tv: Killikillikill... Nädå. Carolina visar Per vilka muskler som jobbar i den aktuella övningen. Th: Att sträcka ut i sidorna och mellan skulderbladen gör vi alldeles för sällan. Konstigt eftersom det är så gôtt!

Ofta är vi lite för svaga i våra ryggar vilket leder till att vi får sämre hållning. Hållnigen i ryggen och nacken är central för sångare så vi jobbar på att stärka upp de stackars små musklerna mellan skulderbladen en hel del. Målet är att "placera skulderbladen platt i sina fickor på ryggen" och att tänka att man liksom ska skjuta ut ryggraden ur axlarna som en projektil! Pjooong! Nästa steg i övningen som Per gör på bilden ovan är därför att hålla nacken helt rak och förlängd med blicken rakt ner i mattan.

169226-86
Otroligt trevlig grupp eller otrevligt rolig grupp? Alla vill iallafall kramas verkar det som...

Det blev väldigt mycket rysk Mariamusik på det här körrepet. Då gäller det att kunna ta för sig vokalt så med stora teatraliska rörelser övar vi det på bilden ovan. Men det stämmer också att kören är trevlig och rolig!

Vi pratade om utvärderingen som vi hade gjort ett tag tidigare. Det här tyckte kören om kören:

Fin harmoni, härligt gäng, gott om glada skratt, väldigt öppna och varma människor, prestigelös stämning, väldigt trevligt, positivt, uppmuntrande, väldigt rara människor, ett härligt gäng som man blir glad av att träffa, bara positiva energier, avspänt, tryggt klimat.

Sug på den!!

169226-81
Soppgeneralen Catharina med Brödassistenten Monika och trivsel-hang-around Karolina.

Det är så LYXIGT att få maten serverad och klar på lunchen! Anpassad till alla olika dieter dessutom! Meravigliosa! Jag har säkert tjatat om det här förut men det är en så otroligt viktig social bit! Och så slipper vi köra land och rike runt för att köpa pizzor och annat. Det är ju inte precis så att det dräller av pizzerior eller andra restauranger i Kville...

169226-83
Kyddningen är Alfa och Omega säger Catharina. Karolina hänger fortfarande kvar trivsamt.

Det blev tomat- och cocossoppa. Åhh så gott!! Med gott nybakt bröd. Magen stod i fyra hörn efter det kalaset så det var halvlätt att sjunga därefter... Men det var det bannemej värt!

169226-85169226-82
Daniel ser rätt nöjd ut efter dagens övningar. Kanske lite trött men det är inget som inte en härlig stretch råder bot på verkar det som.

Nu ser vi bara fram emot nästa rep den 10 mars! Väl mött då!

Hälsningar,
Sångfröken Carolina

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Carolina, tack för fina bilder och instruktiva texter! Tack så mycket för CD:n!! Ovärderligt stöd. Och tack Daniel för sist. Själv var jag i sanning bedövad i halva ansiktet (efter förmiddagens besök hos akuttandläkare i Uddevalla) och kom tyvärr sent. Men så fantastiskt vacker musik vi sjunger, snart sjunger vi den vackert rakt igenom också. Det är på väg. Sakta som våren och ljuset kommer skönheten, på det att vi alla skall vänja oss och icke överväldigas. Sjung väl i Tyskland! Vi ses. Och hörs.
Hälsningar Catharina
PS Jag skulle vilja ha hjälp med sångteknik på några ställen, går det för sig? DS

2007-03-11 @ 14:50:49
Postat av: Kicki

Ja ni är ett snyggt gäng ser ut som Hobbe och Olivia allihop.
Kram kicki

2007-03-11 @ 20:12:12
URL: http://grodanbollllll.blogg.se
Postat av: Carolina

Catharina: Ja, vi ska väl kunna se på sångteknik litegrann mer i detalj. Förra terminen erbjöd jag enskilda lektioner innan och efter lördagsrepet till rabatterat körpris. Denna terminen slopade jag det pga att folk var så trötta men om du vill skulle vi kunna göra något sådant nästa gång t ex.

Kicki: Ja, vi stretchar ut fint!

Alla: Hobbe och Olivia, som Kicki nämner, är mina och Daniels katter...

2007-03-13 @ 14:17:24
URL: http://filurlina.blogg.se
Postat av: catharina

Ja, Carolina, vid första bästa tillfälle tar jag gärna instruktioner om tonbildning på några höga och för mig rätt svåra ställen. Det ser jag fram emot. Catharina
PS På förra repet var jag ensam i sopranstämman till största delen, det var enormt lärorikt och stärkande att matcha sex-sju mansröster i bas och tenorstämmor! Jag tror f ö att det här blir min bloggprofil: att reflektera över och formulera egna erfarenheter och upptäckter...

2007-04-09 @ 00:14:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0