Ny termin!

Igår, 13 januari, drog vi igång igen. Termin nummer två! Fyra nya medlemmar dök upp och ytterligare två tillkommer senare vad vi vet. Jättekul!

Vi värmde upp kroppen och rösten och repeterade ny repertoar på förmiddagen medan hjärnorna fortfarande var vakna. Det är alltid lite trögt när man ska lära in nya sånger. Man kan lätt få för sig att "det här kommer aldrig att gå" men så plötsligt kan man sångerna och så känns det bara roligt! Här är några bilder:

169226-19
Carina, Christina, Cecilia, Karolina, Kent och Clement verkar ha väldigt roligt!

169226-20
Lotta, Karin, Harriet, Catharina och Carina skrattar med.

169226-18
Daniel, Andreas, Sara och Lotta gör övningar.

169226-21
Clement och Per lyssnar uppmärksamt.

Eftersom vi bara repeterar var tredje lördag repeterar vi heldagar när vi väl träffas. Då behöver man mat i magen efter ett tag. Vi har ordnat det så bra att någon eller några fixar soppa till alla. Guldstjärna till den som kom på den idén!! Jättetrevligt! Alla äter tillsammans och det blir tillfälle att prata.

Just den här lunchen hade Clement förberett bildspelet till Himlarnas Harmoni tillsammans med en inspelning från en av konserterna så att kören kunde få se vad de hade varit med och skapat! Det är ju så, när man står på scen, att man inte får med sig helheten. Man ser inte hur det ser ut och hör inte hur det låter så det var väldigt roligt att få ett hum om hur vår publik har det. Inte illa alls! Riktigt bra!

169226-24
Daniel och Clement förbereder bildspelsvisningen medan Christina, Kent, Karolina, Per och Catharina mumsar på ärtsoppa.

169226-23
Nu har åtminstone "testbilden" uppenbarat sig på väggen!

169226-22
Cecilia, Sara och Andreas samtalar vid främre bordet. Längre bak sitter Harriet, Lotta och Carina och äter soppa.

Jag ser mycket fram emot nästa rep och konserten i Skara domkyrka!

Tack för en fin repdag alla goa korister! Det är verkligen ett härligt gäng!

Hälsningar,
Sångfröken Carolina

Kommentarer
Postat av: Carolina

Vi var nog alla trötta mot slutet... Clement kanske var så trött att han inte orkade åka längre än till Ljungskile!? ; )

2007-01-15 @ 12:51:43
URL: http://filurlina.blogg.se
Postat av: minsta lillasyster wingård

jösses vad det var systrar, bröder, pappor och syskonbarn med på bilder. om man nu kan få säga det i flertal, det lät roligare. :)

2007-01-15 @ 16:30:42
Postat av: Carolina

Ja, är det inte Familjekören Wingård som bara låtsasheter Bohusläns Kammarkör?? ; )

2007-01-15 @ 17:43:58
URL: http://filurlina.blogg.se
Postat av: minsta lillasyster wingård

haha jo jag tror nästan det :)

2007-01-15 @ 17:54:35
Postat av: catharina göransson

Hej och tack för i lördags. Oj, bilder med bildtexter och rätt namn på alla så snart på hemsidan, Carolina! En fin dag, vi nya kände oss välkomna och väl sedda. Underbart att få sjunga mer er alla i kör och så väl ledda av Daniel- fast nog var jag ringrostig i början i notläsningen och riktigt svårt var det ibland. Har nu lyssnat på några gudomliga takter ur Rachmaninovs Ave Maria. Lägger märke till att de sjunger vokalerna något annorlunda i midifilen... Tack igen för en fin start i Bohusläns kammarkör! Catharina

2007-01-15 @ 22:07:33
Postat av: Carolina

Catharina: Tack själv! Jo, jag har liksom det som hobby att ta bilder, fixa med hemsidan och blogga. Det är roligt! Dessutom lider jag av "namndemens" så jag måste se till att gnugga in namnen direkt. Annars är det kört... Det hjälper med bilder!

Ska bli spännande att se om några i kören ger sig på att blogga här också!

När det gäller Rachmaninov så är jag ganska säker på att Daniels och Andreas uttalsinstruktioner stämmer bättre än körens på hemsidan. Det är en amerikansk kör tror jag, som nog inte har haft hjälp av kyrkoslavisktalande människor. Men visst är det en bra kör! De sjunger jättefint!

2007-01-15 @ 23:35:32
URL: http://filurlina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0